Κυριακή Κυριακή Κυριακή ΒΟΛΟΣ ΓΑΜΟΣ Θεσσαλονίκη: Aνοιχτά τα καταστήματα 10 Κυριακές τον χρόνο

ΒΟΛΟΣ ΓΑΜΟΣ Όπως προβλέπει σχετική απόφαση…”

Θεσσαλονίκη: Aνοιχτά τα καταστήματα 10 Κυριακές τον χρόνο ΒΟΛΟΣ ΓΑΜΟΣ

Όπως προβλέπει σχετική απόφαση

Δέκα Κυριακές τον χρόνο θα μένουν τελικά ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, όπως προβλέπει σχετική απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκτελών χρέη αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παπάς. Συγκεκριμένα, πέρα από τις επτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του έτους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και τις δύο Κυριακές λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2014.
ΒΟΛΟΣ ΓΑΜΟΣ ΒΟΛΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΠΘ: Αδυναμία εγγραφών πρωτοετών φοιτητών

Λόγω των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών του Διοικητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου, οι γραμματείες των Τμημάτων βρίσκονται σε αδυναμία διεκπεραίωσης των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών

Από την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( ΑΠΘ) ανακοινώθηκε ότι, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών του Διοικητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου, οι γραμματείες των Τμημάτων βρίσκονται σε αδυναμία διεκπεραίωσης των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών.

Για τον λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του ΑΠΘ, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.
ΒΟΛΟΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΥΧΩΝ ΓΑΜΟΥ ΓΑΜΟΣ Η «Οδύσσεια» του ιταλού δημοσιογράφου στη Συρία

Συνεχείς εξευτελισμούς υποστηρίζει ότι έζησε στη Συρία ο δημοσιογράφος που κρατήθηκε όμηρος επί 152 ημέρες

Τους καθημερινούς εξευτελισμούς που υπέστη επί 152 ημέρες αφηγήθηκε ο ειδικός απεσταλμένος της ιταλικής Εφημερίδας Λα Στάμπα Ντομένικο Κίρικο ο οποίος απήχθη τον Απρίλιο στη Συρία κι απελευθερώθηκε την περασμένη Κυριακή, τονίζοντας ότι ο ίδιος και ο Βέλγος συγκρατούμενός του Πιερ Πιτσινέν αντιμετωπίζονταν “σαν ζώα”.

Ο 62χρονος δημοσιογράφος, που επέστρεψε στην Ιταλία τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο σε ένα κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας και συνοδεύεται από πολλές φωτογραφίες.

Ο Κίρικο και ο Πιτσινέν μπήκαν στη Συρία στις 6 Απριλίου, με τη σύμφωνη γνώμη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Απήχθησαν ενώ βρίσκονταν στα περίχωρα του Κουσέιρ, μιας πόλης κοντά στα σύνορα με το Λίβανο η οποία εκείνη την περίοδο πολιορκείτο από άνδρες της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Αφού, κατά πάσα πιθανότητα, τους πρόδωσαν οι δύο άνδρες που τους συνόδευαν, οι όμηροι οδηγήθηκαν σε ένα σπίτι όπου τους ξυλοκόπησαν. Οι απαγωγείς, ο επικεφαλής των οποίων είπε ότι λεγόταν Άμπου Άμαρ, είναι αντάρτες, μέλη της Αλ Φαρούκ. Μολονότι η Δύση διαπραγματεύεται με αυτήν την οργάνωση, ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει τα μέλη της “γκάνγκστερ” που εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους εδάφη, “να ληστέψουν τον πληθυσμό, ΒΟΛΟΣ ΓΑΜΟΣ ΒΟΛΟΣ ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ να απαγάγουν ανθρώπους και να γεμίσουν τις τσέπες τους”.

Από την ημέρα εκείνη, ξεκίνησε η “οδύσσεια” των δύο ανδρών, μια “τρομερή και δύσκολη” περιπέ ΤΕΙα καθώς οι απαγωγείς τους προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και κατά διαστήματα επέστρεφαν στις κρυψώνες τους. Τον Ιούνιο, υπό την πίεση της Χεζμπολάχ, αναγκάστηκαν να φύγουν μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής προς τη Χομς: συνολικά 5.000-6.000 άνθρωποι, “άνδρες, ΒΟΛΟΣ ΓΑΜΟΣ ΒΟΛΟΣ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ γυναίκες και παιδιά, ΒΟΛΟΣ ΓΑΜΟΣ ΒΟΛΟΣ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ανάπηροι και ηλικιωμένοι περπατούσαν επί δώδεκα ώρες, ΒΟΛΟΣ ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ επί δύο συνεχόμενες νύχτες, ΒΟΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΘΗΚΕΣ διασχίζοντας την ύπαιθρο” ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της “εξόδου” ο Κίρικο ζήτησε από τον Άμπου Άμαρ ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με την οικογένειά του και εκείνος αρνήθηκε, γελώντας, να του δώσει το δικό του. Ένας στρατιώτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που ήταν τραυματισμένος στα πόδια του έδωσε τελικά το κινητό του. “Αυτή ήταν η μοναδική χειρονομία συμπόνιας που έλαβα μέσα σε 152 ημέρες”, γράφει στο τετρασέλιδο άρθρο του. “Ακόμη και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι προσπαθούσαν να μας βλάψουν. Το λέω ίσως ηθικολογώντας όμως στη Συρία γνώρισα πραγματικά τη χώρα του Κακού”, συνεχίζει.

Ο ίδιος και ο συγκρατούμενός του αντιμετωπίζονταν “σαν ζώα”, τους έκλειναν “σε μικρά δωμάτια με κλειστά παράθυρα παρά την αποπνικτική ζέστη” και υποχρεώνονταν να τρώνε τα αποφάγια των απαγωγέων τους.

“Σ’ όλη μου τη ζωή, δεν γνώρισα ποτέ τέτοιον καθημερινό εξευτελισμό, ΒΟΛΟΣ ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ να με εμποδίζουν να κάνω ακόμη και τα απλούστερα πράγματα”, εξήγησε προσθέτοντας ότι σε δύο περιπτώσεις οι δεσμοφύλακές τους απείλησαν να τον σκοτώσουν: “μου κόλλησαν το κεφάλι στον τοίχο και πλησίασε την κάννη στον κρόταφό μου (…) ατέλειωτες στιγμές κατά τις οποίες ντρέπεσαι (…) και εξοργίζεται με τον ίδιο σου τον φόβο”.

ΒΟΛΟΣ ΓΑΜΟΣ
source: http://www.protothema.gr/greece/article/323075/thessaloniki-anoihta-ta-katastimata-10-kuriakes-ton-hrono/




ΒΟΛΟΣ ΓΑΜΟΣ…